Kiểm tra cuối học kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 12 - Năm học 2021-2022 - Sở GD&ĐT Quảng Nam (Có đáp án)

docx 10 trang Trần Thy 09/02/2023 8771
Bạn đang xem tài liệu "Kiểm tra cuối học kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 12 - Năm học 2021-2022 - Sở GD&ĐT Quảng Nam (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxkiem_tra_cuoi_hoc_ki_2_mon_tieng_anh_lop_12_nam_hoc_2021_202.docx

Nội dung text: Kiểm tra cuối học kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 12 - Năm học 2021-2022 - Sở GD&ĐT Quảng Nam (Có đáp án)

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KIỂM TRA CUỐI KỲ II NĂM HỌC 2021-2022 TỈNH QUẢNG NAM Môn: TIẾNG ANH – Lớp 12 Thời gian: 45 phút (không kể thời gian giao đề) ĐỀ CHÍNH THỨC MÃ ĐỀ 522 (Đề gồm có 03 trang) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. needed B. cooked C. helped D. watched Question 2: A. survive B. digest C. extinct D. wildlife Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 3: A. discriminate B. vulnerable C. development D. biologist Question 4: A. wildlife B. legal C. compete D. panda Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: There’s plenty of time for you to make up your mind. You ___decide now. A. mustn't B. shouldn't C. can’t D. needn't Question 6: The flowers should ___ in a warm sunny place. A. be keeping B. keep C. be kept D. have kept Question 7: It gets___to understand what the professor has explained. A. the more difficult B. the most difficult C. more and more difficult D. more difficult Question 8: Thanks to the women's liberation, women can take part in___activities. A. society B. social C. socially D. socialize Question 9: Almost half of turtles and tortoises are known to be threatened ___extinction. A. about B. in C. with D. for Question 10: Plant and animal extinction ___to a loss of biodiversity. A. cause B. lead C. account D. destroy Question 11: ___is a situation in which a plant, an animal, a way of life, etc. stops existing. A. Habitat B. Biodiversity C. Extinction D. Conservation Question 12: The player was ejected after ___ five personal fouls. A. playing B. committing C. holding D. penalizing Question 13: She hasn't eaten anything since yesterday. She___be really hungry. A. will B. must C. might D. can Question 14: The bomb ___with a loud bang which could be heard all over the town. A. took after B. held up C. tried out D. went off Question 15: He spent a year in India and loves spicy food.___the food is, ___he likes it. A. The hottest- the more B. The hotter - the most C. The hotter - the more D. The hottest - the most Question 16: You ___out last night. I called several times but nobody answered the phone. A. must have been B. can have been C. can be D. must be Question 17: If women don't go to work, they will be looked ___ upon by men. A. up B. on C. to D. down Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 18: I was disappointing that Jane couldn’t come to the party as her boss made her work overtime. A B C D Question 19: Mary will have worked at this school for 25 years by the time she retired. A B C D Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: John, could you look after my handbag while I go out for a minute? A. take care of B. take over C. take away D. take place Question 21: He has devoted his life to scientific research.
  2. sentence structure used in a vampire book and how they will differ significantly from those in a suspense novel. They will have to sound out words, and it’ll be helpful to have a dictionary handy. With each new word encountered in the broad range of reading materials they're consuming, their vocabulary grows. Reading a variety of books will also help your child grow their love of reading and it'll fuel their motivation to read more and more. They once only adored one author, who has a limited number of books written, discovering new authors or types of books expands their choice of reading material; they'll never run out of books to add to their reading list! (Source: Question 31: Which of the following does the passage mainly discuss? A. Some kinds of books that kids should read. B. How kids benefit from reading a variety of books. C. How to create habit of reading books for kids. D. How many types of books there are for kids. Question 32: According to paragraph 1, reading ___. A. is as good as watching movies B. gives children a nice habit C. builds children's imagination, develops critical thinking skills, and improves communication skills D. makes them fall in love with one author or genre of book Question 33: The word " nurtured " in paragraph 2 mostly means ___. A. improved B. developed C. boosted D. promoted Question 34: What does the word "it" in paragraph 3 refer to? A. Imagination B. Understanding of other cultures C. True tale D. Favourite fantasy novel Question 35: Which of the following is NOT true according to the passage? A. If kids read a wide selection of books, their vocabulary won’t benefit. B. Reading many genres of books can be a big advantage for kids in the long term. C. Discovering new authors or types of books helps kids be interested in reading many books. D. Understanding of other cultures helps kids develop a broad perspective on the world around them. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 36: Jenifer didn’t behave well during the lesson. She now regrets it. A. Jenifer should have behaved well during the lesson. B. Jenifer could have behaved well during the lesson. C. Jenifer might have behaved well during the lesson. D. Jenifer must have behaved well during the lesson. Question 37: You practise harder. You will have better results. A. The harder you practise, the better results you will have. B. The better results you will have, the harder you practise. C. In order to practise harder and harder, you will have better results. D. You practise harder and harder to have better results. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 38: It’s possible that Peter phoned me at midnight yesterday. A. Peter might have phoned me at midnight yesterday. B. Peter must have phoned me at midnight yesterday. C. Peter need have phoned me at midnight yesterday. D. Peter should have phoned me at midnight yesterday. Question 39: It is advisable for you to clean this machine every time you use it. A. This machine should be cleaned every time you use it. B. This machine must be cleaned every time you use it. C. This machine may be cleaned every time you use it. D. This machine can be cleaned every time you use it. Question 40: Mary handed in her exam paper, she then realised that she had missed one question. A. After Mary realised that she had missed one question, she handed in her exam paper. B. Not until Mary handed in her exam paper did she realise that she had missed one question. C. Before Mary handed in her exam paper, she realised that she had missed one question. D. Only after Mary realised that she had missed one question did she hand in her exam paper. The end ĐÁP ÁN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
  3. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: The agreement preserved our right to limit trade in endangered species. A. destroyed B. suggested C. protected D. believed Question 21: The bomb exploded with a loud bang which could be heard all over the town. A. went away B. went on C. went off D. went out Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 22: It is found that endangered species are often concentrated in areas that are poor and densely populated, such as much of Asia and Africa. A. threatened B. reduced C. protected D. appeared Question 23: Sorry, I can’t come to your party. I am snowed under with work at the moment. A. busy with B. interested in C. relaxed about D. free from Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions. Question 24: Peter and Mary are talking about women's roles. - Peter: "I think married women should not go to work." - Mary: " ___ I think they should stay at home because they are good at looking after their children and doing housework." A. I don't think so. B. I quite agree. C. What rubbish! D. That's not true. Question 25: David is talking to Linda after a party. - David: “Would you like me to give you a ride home?” - Linda: “___” A. Yes, I’m riding home now. B. That’s be great, thanks. C. Sorry, you’re not my type. D. No, thanks. I don’t like riding. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30. BASKET BALL One of the most popular sports in the world, played daily by millions of people had humble beginnings. Basket Ball (26)___was created in 1891 in a Springfield, Massachusetts YMCA gymnasium has grown into a game played worldwide by more than 300 million people. The person responsible (27)___the popular game was Dr. James Naismith (1861-1939). Dr. Naismith was a Canadian-American Physical Education teacher at the School for Christian Workers located in Springfield, Massachusetts. In 1891, under direction from Dr. Luther Gulick, the head of the School, Naismith was given 14 days to create an indoor game. The goal of this directive was to provide a (28)___and healthy indoor for a rowdy class of students during the brutal New England winter. Naismith's invention did not happen quickly. He struggled to (29)___up with a game that met the objectives of his directive. At first he thought to bring outdoor games such as soccer or lacrosse inside. (30)___, such outdoor games were not feasible due mainly to the small indoor space of the school gymnasium. (Source: ) Question 26: A. whom B. whose C. who D. which Question 27: A. to B. with C. at D. for Question 28: A. creative B. creation C. create D. creatively Question 29: A. put B. keep C. come D. catch Question 30: A. Therefore B. However C. Otherwise D. Moreover Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35 BOOKS Kids can be creatures of habit. Much like how they can watch the same movie over and over, some kids will stick to one author or genre of book that they've fallen in love with. But does it matter if they're always reading the same type of book? After all, isn't their love of reading in itself enough? Reading builds their imagination, develops their critical thinking skills, and improves their communication skills, amongst many other benefits. Well, while a love of reading of any sort is to be nurtured, when a child only reads the same author or type of book, their growth and the benefits they gain may not be as broad if they were to explore more types of books.
  4. C. The children must be warned not to speak to strangers. D. The children should be warned not to speak to strangers. The end ĐÁP ÁN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 A B A B A A C B C A B A D D C C B B C C 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 C C D B B D D A C B B C C A D A B D D D SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KIỂM TRA CUỐI KỲ II NĂM HỌC 2021-2022 TỈNH QUẢNG NAM Môn: TIẾNG ANH – Lớp 12 Thời gian: 45 phút (không kể thời gian giao đề) ĐỀ CHÍNH THỨC MÃ ĐỀ 524 (Đề gồm có 03 trang) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. turned B. washed C. formed D. boiled Question 2: A. history B. extinction C. penalize D. disaster Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 3: A. threaten B. survive C. species D. goalie Question 4: A. entertainment B. incredible C. biography D. enthusiast Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: We have enough food at home so we___ go shopping today. A. shouldn't B. needn't C. mustn't D. can’t Question 6: The next meeting will___by the monitor in May. A. hold B. be held C. have held D. be holding Question 7: People living near the park are becoming ___about the danger of dog attacks. A. the more worried B. the most worried C. more and more worried D. more worried Question 8: This book is not really ___. It is a waste of money buying it. A. informatively B. inform C. information D. informative Question 9: Endangered species are plant and animal species which are ___ danger of extinction. A. on B. at C. in D. with Question 10: Humans ___ on species diversity to have food, clean air and water, and fertile soil for agriculture. A. insist B. benefit C. depend D. account Question 11: ___is the natural environment in which a plant or animal lives. A. Habitat B. Biodiversity C. Conservation D. Extinction Question 12: The ASEAN Para-Games is a biannual multi-sport___ held after every Southeast Asian Games for athletes with physical disabilities. A. game B. situation C. event D. work Question 13: My brother has just got a new job. He ___ be very pleased. A. will B. must C. can D. might Question 14: ___the lights when you are not using them. A. Put on B. Take off C. Turn off D. Turn on Question 15: My neighbor is driving me mad! It seems that ___ it is at night, ___ he plays his music! A. the later - the more loudly B. the latest / the most loudly C. the latest - the more loudly D. the later / the most loudly Question 16: I can’t find my purse anywhere; I ___ it at the office yesterday. A. must leave B. can leave C. can have left D. must have left Question 17: If women don't go to work, they will lose contact ___ their friends. A. with B. to C. about D. for
  5. always reading the same type of book? After all, isn't their love of reading in itself enough? Reading builds their imagination, develops their critical thinking skills, and improves their communication skills, amongst many other benefits. Well, while a love of reading of any sort is to be nurtured, when a child only reads the same author or type of book, their growth and the benefits they gain may not be as broad if they were to explore more types of books. Coaxing them to open up to reading other genres can be a big advantage for them in the long term. They will get exposed to different types of characters and lifestyles when they read a wider range of writing. For example, their favourite fantasy novels may spark their imagination, but true tales of life halfway around the world can trigger interest in traveling and foster understanding of other cultures. It helps them develop a broad perspective on the world around them. Their vocabulary will benefit, too, if they read a wide selection of books. Think of the words and the sentence structure used in a vampire book and how they will differ significantly from those in a suspense novel. They will have to sound out words, and it’ll be helpful to have a dictionary handy. With each new word encountered in the broad range of reading materials they're consuming, their vocabulary grows. Reading a variety of books will also help your child grow their love of reading and it'll fuel their motivation to read more and more. They once only adored one author, who has a limited number of books written, discovering new authors or types of books expands their choice of reading material; they'll never run out of books to add to their reading list! (Source: Question 31: Which of the following does the passage mainly discuss? A. Some kinds of books that kids should read. B. How to create habit of reading books for kids. C. How many types of books there are for kids. D. How kids benefit from reading a variety of books. Question 32: According to paragraph 1, reading ___. A. is as good as watching movies B. gives children a nice habit C. makes them fall in love with one author or genre of book D. builds children's imagination, develops critical thinking skills, and improves communication skills Question 33: The word " nurtured " in paragraph 2 mostly means ___. A. improved B. promoted C. boosted D. developed Question 34: What does the word "it" in paragraph 3 refer to? A. Favourite fantasy novel B. Understanding of other cultures C. Imagination D. True tale Question 35: Which of the following is NOT true according to the passage? A. Understanding of other cultures helps kids develop a broad perspective on the world around them. B. Discovering new authors or types of books helps kids be interested in reading many books. C. If kids read a wide selection of books, their vocabulary won’t benefit. D. Reading many genres of books can be a big advantage for kids in the long term. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 36: You play sports more regularly. You will be healthier. A. In order to be healthier and healthier, you play sports more regularly. B. The more regularly you play sports, the healthier you will be. C. The healthier you will be, the more regularly you play sports. D. You play sports more and more regularly to be healthier. Question 37: Susan didn’t apply for the job in the library. She now regrets it. A. Susan might have applied for the job in the library. B. Susan should have applied for the job in the library. C. Susan must have applied for the job in the library. D. Susan could have applied for the job in the library. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 38: It’s possible that I left the English book at home. A. I need have left the English book at home. B. I should have left the English book at home. C. I might have left the English book at home. D. I must have left the English book at home. Question 39: It is advisable for you to wash your hands with soap and clean water before eating. A. Your hands may be washed with soap and clean water before eating. B. Your hands should be washed with soap and clean water before eating.